mandag den 14. november 2011

Kajakroeren Erik B. Jørgensen blev årets eventyrer 2011

Havkajakroeren Erik B. Jørgensen blev mandag den 7. november kåret som årets danske eventyrer.

Den ekstreme kajakroer, der roede Danmark rundt i isvinteren 2009-2010 og netop er vendt hjem fra en tur Skandinavien rundt, vandt foran et stærkt felt af øvrige eventyrere.

Under vinteren 2009-2010 roede Erik B. Jørgensen således alene rundt om Danmark i det, der skulle vise sig at blive den hårdeste vinter i 23 år og koste Erik en del istapper i skægget.

Da han kom i mål, efter blandt andet at have overnattet i telt på isen to en halv kilometer fra kysten, var det som den første nogensinde til at ro Danmark rundt i kajak om vinteren.

”Ideen var at vise at eventyret ligger lige uden for døren, man behøver ikke altid tage langt væk, selv et ekstrem eventyr kan ligge lige uden for døren og vente,” fortæller Erik B. Jørgensen, der med en baggrund i militæret og specialenheder som Sirius Patruljen og Jægerkorpset kender til strabadser.

Mellem april og september 2011 var Erik på endnu et maraton-eventyr, hvor han roede 6200 kilometer Skandinavien rundt fra grænsen mellem Rusland og Norge til grænsen mellem Finland og Norge.

Læs bloggen på din mobiltelefon

Du kan læse denne blog på din mobiltelefon via dette link:

http://kano-kajak.blogspot.com/?m=1