onsdag den 30. november 2011

Kajakklubhus i Havnsø blev indviet til ny klub

En ny kajakklub bl.a. med fokus på 60+ roere er nu kommet igang i Havnsø.

Her kan du læse hvordan de ihærdige initiativtagere lykkedes med projektet trods store vanskeligheder.

Initiativtagerne til starten af Havnsø Havkajakklub søgte i september 2010 om at en leje grund, hvorpå et gammelt fiskerhus var beliggende.

I april 2011 modtog vi besked om, at vi kunne leje grunden. I mellemtiden, og grundet tilgangen af medlemmer, så man ingen anden mulighed end at ansøge Havnsø Sejlklub om at blive en gren under dem.

Verner Kofoed blev formand for Havnsø Havkajakklub, og dermed repræsentant i Sejlklubbens bestyrelse. Bestyrelsen gjorde kajakroerne opmærksom på, at man ikke ville betale helt eller delvist for fiskerhuset.

Derfor besluttede Bente og Verner i fællesskab og af private midler, at købe huset af fiskeren, samt at betale lejen for grunden resten af året. Idet huset ellers ville være gået til anden side, fremgår af klubbens hjemmeside.

Verner søgte herefter sponsorer til byggematerialer, idet huset trængte til mere end en kærlig hånd. På den måde fremstår ”SLOTTET” i dag fuldstændigt som nyt – totalt gennemrenoveret ude og inde, og pr. 23. oktober efter 1.075 arbejdstimer fordelt på Bente og Verner – er projektet totalt færdigt og de 35 m2 færdigindrettet – klar til ibrugtagning.

Den 27. oktober blev der afholdt stormøde i kajakklubben, herunder fik interesserede medlemmer mulighed for at se hvordan ”SLOTTET” var endt op med at blive.

Forinden stormødet var der blevet afholdt afstemning om, hvorvidt medlemmerne ønskede at fortsætte som en gren under Havnsø Sejlklub, eller om man ønskede at blive en selvstændig klub med eget klubhus, bestyrelse mv.

Klubben har for nuværende 40 medlemmer, hvoraf 24 stemte for at blive en selvstændig klub, 16 undlod at afgive stemme. 25 medlemmer var fremmødt.

Der er samtidig søgt sponsorer til udstyr – og foruden de nuværende 2 nye kajakker som er klubbens, har klubben fået 15.000,- kr. bevilget af Tuborg fondet. Derudover har vi fra Friluftsrådet ligeledes modtaget 15.000,- kr.

Yderligere har klubben rettet henvendelse til Ældre Sagen, som man mente kunne være interesseret i at høre om en klub der havde initiativtagere der begge var 60+, samtidig med at køre en klub med 40 medlemmer hvoraf hovedparten af disse også var 60+.

Klubben har modtaget meddelelse om, at Ældresagen vender tilbage i foråret.

Læs også denne artikel:

Kajak-Klubhuset i Havnsø blev indviet - Asnæs

Læs bloggen på din mobiltelefon

Du kan læse denne blog på din mobiltelefon via dette link:

http://kano-kajak.blogspot.com/?m=1