fredag den 28. oktober 2011

Støttekroner: Flere ældre kan nu komme i gang med kajakroningen


Foto: Ringsted Roklub
 Dansk Kano og Kajak Forbund lancerer nu et tiltag rettet mod at udbrede sporten til aldersgruppen 60+.
Danmarks Idræts-Forbund og DKF har således indgået en udviklingsaftale, hvor et af udviklingsområderne er opstart af 60+ hold.

Mange af DKF’s klubber har en masse uudnyttede faciliteter på hverdage i dagtimerne. Klubberne går dermed glip af et stort vækstpotentiale. Derfor opfordres I nu til at gå ind i 60+ projektet - for vækst og for mere liv i klubberne, lyder det fra forbundet.

Ældresagen og DKF kan i den sammenhæng tilbyde forskellige former for støtte og op-bakning og har blandt andet kontaktet ældresagen for derigennem at skaffe medlemmer til 60+ hold. Noget af øvelsen går nu ud på at matche interesserede klubber med de lokale ældresagsafdelinger.

Uanset status gælder for alle interesserede klubber, at der er støtte at hente, eksempelvis til uddannelse af instruktører, lyder det fra forbundet.

- Vi sigter mod at organisere en fælles ’kick off’ dag i foråret 2012. Inden da vil vi gerne mødes med alle kontaktpersoner. Skriv eller ring til DKF, så vi kan få nogle gode aftaler på plads, lyder det fra kano- og kajakforbundet.

Flere klubber er allerede godt i gang med disse aktiviteter, og man kan derfor hente inspiration hos bl.a.:

Køge Kano og Kajak Klub

Guldborgsund Kajakklub

Vallensbæk Kano og Kajak Klub

Samtidig kan der være penge at hente hos både kommuner og fonde. En af de fonde, der støtter aktiviteter for ældre er Velux-fonden. Læs om deres støttekoncept her.

Her har flere klubber allerede modtaget støtte til materiel.

Læs mere om 60+ aktiviteterne på http://www.kano-kajak.dk/

Læs bloggen på din mobiltelefon

Du kan læse denne blog på din mobiltelefon via dette link:

http://kano-kajak.blogspot.com/?m=1